Slik endrer VR og AR den Digitale Markedsføringen

Slik endrer VR og AR den Digitale Markedsføringen

Tenk om det ikke var nødvendig med fysiske butikker lenger og alt du trengte var en smarttelefonen, eller VR-briller. Produktet du vurderer kan prøves og bli sett på før kjøpet gjennomføres over internett.

Augmented reality

Se for deg at du går inn på IKEA sine nettsider for å kjøpe møbler. Du er usikker på om møblene passer og vil se hvordan det vil se ut. Du tar frem telefonen med appen “IKEA Place” som bruker AR til å se hvordan møblene vil passe inn i stua. Slik kan AR i dag brukes til å slippe alt styret med måling av plass, eller tenke seg til hvordan det ville passet inn. 

AR-teknologien fungerer ved at det legges til en endring i virkeligheten. Når vi ser dette lurer vi hjernen som opplever den endrede virkeligheten som like virkelig. De fleste har allerede prøvd dette via Pokemon Go spillet, eller med noe så enkelt som et Snapchat filter. Teknologien åpner opp en stor mengde andre muligheten enn filter og spill.

Tenk deg i kosmetikkbransjen der du kan få sett deg selv med produktet før du bestiller det over nett. Klesbransjen kan påvirkes ved at du kan se klærne på din egen kropp i rett størrelse slik at du ikke lenger må bestille to forskjellige størrelser for å returnere den som ikke passet i ettertid. Netthandelen vil spare ekstremt mye penger på alle returer de har i dag. 

Bilde av Sound On fra Pexels

Virtual reality

På samme måte som AR vil VR lure hjernen til å oppfatte en ny virkelighet. Det som er forskjellen nå er at hele virkeligheten endrer seg. Du vil føle at du faktisk er i en ny virkelighet. Se for deg at du skal på visning på andre siden av landet, og du ikke trenger å reise dit for å se på huset. Alt du trenger er VR briller.

Reisebyråer og turistattraksjoner kan la folket få en smakebit av hva de kan oppleve gjennom VR. Er du litt usikker om stedet er kult nok til å besøkes kan man få det bekreftet. Tenk deg at du vil se pyramidene i Egypt, men vet ikke helt om reisen er verdt det. En liten demotur med hjelp av VR kan være det lille ekstra som skal til for å gjennomføre reisen. Turistene vil få i enda større grad et ønske om å få oppleve stedet i virkeligheten. 

Konsekvenser

Konsekvensene når AR og VR bruken i netthandel blir den nye standarden vil det påvirke trafikken i de fysiske butikkene og kjøpesentre. Over tid kan det være mulig at AI, AR og VR sammen med 3D printing fjerner butikker fullstendig. De som i dag jobber i butikker vil måtte finne seg noe nytt. Spisesteder og andre bedrifter som er avhengig av strømmen av mennesker som trekkes til fysiske butikker vil også føle påvirkningen av en slik endring. Derfor må de også finne fremtidige løsninger for å nå mennesker. 

Les også:

How Virtual Reality Marketing is Changing the Face of Consumer-Brand Interaction

Marketing using Virtual and Augmented Reality

IKEA Place

Artikkel om hvordan VR egentlig virker

Featured image: Bildet er tatt av FunkyFocus fra Pixabay

One thought on “Slik endrer VR og AR den Digitale Markedsføringen

  1. Hei Eivind:)
    Kjempe fint blogginnlegg.
    Du har tatt for deg et veldig spennende tema, og du viser til noen bra eksempler på både AR og VR. Det er også interessant at du nevner IKEA, jeg er litt usikker, men jeg lurer på om det var Chiquelle eller Carlings eller en annen aktør som også har etablert en AR app, dette kunne du også kanskje skrevet noe om.
    Ellers synes jeg du har fine refleksjoner i innlegget ditt, men sørg for at du kildehenviser til alle påstander som ikke er dine egne eller allmenkjente.
    Bra jobbet, fortsett sånn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *