Hva sitter jeg igjen med etter fire uker med Arne Krokan?

Hva sitter jeg igjen med etter fire uker med Arne Krokan?

Jeg må si at Arne Krokan virker ekstremt fascinert av morgendagens og dagens teknologi. Det var inspirerende å høre på en som klarer å forstå teknologien så godt, og samtidig forklare det på en så enkel og tydelig måte. Interessen for teknologi hadde jeg fra før, men ikke helt innenfor blokkjeder, plattformer og effekten av filterbobler, ekkokammer, viral vekst og verdien av nettverkseffekten. 

En brå start

Allerede første uka inn i emnet DIG2103 fikk vi i oppgave å publisere et blogginnlegg på en egen nettside vi måtte lage. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle lage en nettside, og kunne ingenting om å skrive blogg. Heldigvis kunne jeg følge en videoguide som viste meg hvordan man sette opp en egen nettside med Google Analytics og Tag Manager. Nå vet jeg at det er ekstremt enkelt å lage en nettside. Så var det å skrive det første innlegget som måtte publiseres for alle å se. Her lærte jeg at det ikke er så skummelt å gå ut av komfortsonen på nett, og hvordan en blogg burde være. Overskrifter er nøkkelen til lesere, og ordene som velges må være relevante til det folk vil søke opp på nett, men samtidig virke spennende. Føler jeg har fått til det ganske bra, med tanke på den lille erfaringen jeg har så langt. 

School photo created by freepik – www.freepik.com

Ny kunnskap

Etter bare fire uke føler jeg at det har sunket inn et ekstremt mye større bilde av hva internett og teknologi kan brukes til i bedrifter, og hvordan mennesker blir påvirket. Jeg hadde aldri tenk at blokkjeder var en smart ting før jeg forstod hva de faktisk er. Nå vil jeg ha blokkjeder overalt! Og jeg forstår i en mye større grad hvorfor Google, Amazon, Facebook og alle de store plattformene som driver med internettbaserte nettverk tjener så utrolig mye penger. Nye brukere koster ingen ting, og penger han hoves inn om det oppstår viral vekst der nettverkseffekten blir helt ekstrem. 

Før kurset var jeg fullstendig klar over filterbobler, men tenkte ikke over hvilken påvirking dette kan ha for inntrykket mennesker får av hvordan verden faktisk er, og ekkokammer som forsterker dette filteret der mennesker kun får bekreftet de meningene de allerede hadde uten å få utfordret dem. Føler meg nå mye klokere, og mer informert over den økonomiske makten til internett og ny teknologi.

Foreleser Arne Krokan sin blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *