En mentor kan være nøkkelen til suksess

En mentor kan være nøkkelen til suksess

Etter at jeg tok kurset First Round av Paul Pesek ble øynene åpnet for muligheten en mentor kan gi meg for å komme ut i arbeidslivet. I dette innlegget får du vite hva som skal til for å få en mentor.

Nettverk og interesse

Det er allment kjent at nettverk kan hjelpe deg inn i arbeidslivet. Noen du kjenner får deg inn i en jobb du kanskje aldri ville funnet ellers. Det betyr ikke at du har funnet jobben du brenner for, men heller jobben du tok fordi det var enkelt. 

Bildet er tatt av Tumisu fra Pixabay

Finn en mentor

Når du skal finne en mentor, så menes det at du skal finne en profesjonell person som jobber med noe som du synes er interessant eller brenner for. Du må ikke ser på nettverksbygging som en plikt, men noe du ønsker å gjøre med folk du er genuint interessert i å snakke med. De du tar kontakt med vil mest sannsynlig være glad for at du tar kontakt som student for å lære av dem. De vil se tilbake på sin tid som student, og tenke over hvor bra det hadde vært å få tips og hjelp av en som dem selv. Profesjonelle vil derfor med en stor sannsynlighet ville ønske å hjelpe deg som student med å komme enklere inn i arbeidslivet. 

Bildet er tatt av tiffany loyd fra Pixabay

Bruk Linkedin

Nettverket du kan bruke er ikke lenger begrenset til de du kjenner gjennom familie, venner, jobb og utdanning. Internett og plattformer som Linkedin har åpnet opp nettverk muligheten til nye høyder. Det er store sannsynligheter for at den perfekte mentoren er nærmere enn du tror. Du kan søke etter personer via Linkedin for å finne de som du ønsker som mentor. Bare velg noen, og kom i gang. Det verste som kan skje er at du får et nei. Dette kan være personer som gikk på samme skole du går på,  noen som har tatt en lignende utdanning, eller jobber i et selskap du er interessert i. Bare et menneske som du finner interessant kan være nok til å ta kontakt. 

Gjennom å bygge opp nettverket sitt slikt med interessante mennesker vil det øke sjansen for at deres nettverk vil introdusere deg for den perfekte mentor. Ikke stopp og lete fordi du ikke fant den perfekte personen med en gang.

Hold kontakten

Selv etter at du har landet i en jobb du ønsker, kan mentoren fortsatt være til hjelp. Pass på at kontakten holdes over tid, og blir et langvarig bekjentskap eller vennskap. Du vil alltid møte på nye utfordringer der en som muligens har vært gjennom noe lignende før vil være til stor hjelp.

Kilder

https://first-round.teachable.com/p/learn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *