En vurdering av urverket.no

En vurdering av urverket.no

En viktig del av å lage en god nettbutikk er å selv kunne vurdere andre sine nettbutikker. I dette innlegget vil jeg da se på nettbutikken urverket.no, og vurdere gjennom 10 steg hvilket terningkast siden ender opp med. 

  1. Førsteinntrykk

Når du trykker deg inn på en nettside er det svært viktig at du gjennom bare 5 sekunder skal forstå at du er på rett sted, hva som du kan gjøre på siden og hvorfor du skal bli på akkurat denne siden. 

På første siden ser vi klart å tydelig at vi er nå hos Urverket. De selger klokker med opp til 70% avslag. Det vil jeg si er en virkelig god måte å få kunden til å enkelt forstå at de er på rett sted, og her finnes det gode tilbud på klokker. Kunden vil da mest sannsynlig bli fristet til å bli værende på siden for å se mer.

2. Synlighet

Her skal vi ta en titt på hvor synlig nettbutikken er i organiske søk. Det er viktig at søkeord som klokker, urverk og armbåndsur dukker tydelig opp i søkemotorer som google. 

Vi ser tydelig at de dukker opp i organiske søk med ord som klokker og urverk, men ikke like tydelig med armbåndsur. De er ikke synlige på google shopping i det hele tatt ved første øyekast. Dette er noe de kan absolutt bli bedre på. Her vil jeg anbefale å benytte google shopping, og forbedre synligheten i organiske søk ved bruk av riktige nøkkelord.

3. Brukervennlighet

Når kunden skal være inne på siden for å orientere seg rundt til det ønskede produktet er det svært viktig at siden er brukervennlig. Det er også ekstremt viktig i dag at siden er god å bruke på en mobil enhet da majoriteten av befolkningen sitter med netthandelen på mobiltelefonen sin.

Urverket.no har en utrolig fin og lettvinn måte å finne frem til de forskjellige produktene. Det enkelt og tydelig å velge med filter slik at du får opp kun de ønskede klokkene. Her er det ikke mye å pirke på når det kommer til brukervennlighet.

4. Kjøpsprosess

Det skal ikke være vanskelig å handle. Denne videoen vil illustrere hvordan noen opplever netthandel i enkelte nettbutikker. 

Hos urverket.no kan du velge mellom forkjellige måter å betale på. Det er enkelt å fylle inn informasjonen og betale med et vanlig Visa kort. Det å se logoen til betalingsordningen vil skape en trygghet hos kunden som skal til handlekurven. Dette gjør det til en enkel kjøpsprosess der det eneste ekstra valget du må ta er om du ønsker ekstra beskyttelse, men det er enkelt å tydelig å velge bort dette for de som ikke ønsker å ha med noe mer enn bare klokken.

5. Hastighet

Når du skal handle i en nettbutikk er det viktig at den åpnes raskt, hvis ikke han du miste kundene til en annen nettbutikk. Hvis det tar mer enn 4 sekunder å åpne en nettside vil kunden forlate butikken, og dette er spesielt omfattende på mobil. Jeg har testet nettsiden både på datamaskin og mobil, og kan si at her går det rask! På under sekundet er siden åpen, og innhold er klart til å leses. 

6. Kundetilfredshet

Kunder skal føle at det de handler på nett er gode og trygge valg. For å holde dem fornøyde er det viktig å ha mulighet for å gi vurderinger på produkter som er synlig for kjøperen. På denne måten vil kunden få de relevante forventningene til produktet, og kanskje unngå dårlige kjøp.

 Urveket.no har et veldig tydelig vurderingssytem der alle kan lese vurderinger på alle produkter.

7. Trygghet

Netthandlere liker trygghet. Det er derfor viktig at kontaktinformasjon, returinformasjon og tydelig informasjon om dette på siden. Informasjon om kundetjenester og 90 dagers åpent kjøp med informasjon om retur er tydelig på forsiden. Dette gjør det til en svært trygg nettside å handle på. 

8. Kundekommunikasjon

En viktig del av å være synlig på nett er å være i kontakt med kundene sine. En Facebook side der kunder kan se at det er raske svar og kommentarer med jevnlige innlegg vil være med på å forbedre kommunikasjonen. Dette er det nesten fullstendig mangel på fra urverket.no. Det ser ut til å være en helt død profil som nesten ikke brukes. 

9. Priser/utmerkelser

Hvis nettbutikken har noen priser eller utmerkelser må dette være synlig for kundene. Dette er det ikke noe av på urverket.no. 

10. Konsept og strategi

Strategien skal være enkel å forstå for de som er inne på nettsiden. Hos urverket er det å selge kjente og eksklusive klokker med gode rabatter. Det er tydelig og enkelt å forstå selv fra forsiden.

Terningkast 3

De faller midt på treet på grunn av mangel på organisk synlighet i søkemotorer, og de er heller ikke synlige nok i sosiale medier. Dette er to veldig viktige deler av det å drive nettbutikk, og er den direkte årsaken til at det ikke kan bli terningkast 6 på urverket.no

Kilder:

Hvordan vurdere din nettbutikk av Even ødegård

Urverket.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *